Hívja kollégánkat 0-24:
+36 30 424 4866

Szolgáltatások

Fűtésszerelés

Szerelés, eszközök


A fűtésszerelés feladata, hogy a természeti környezet terhelő hatásait kompenzálja, kellemes hőérzetet biztosítson az egy adott épületben lévő emberek, állatok (kisállattartás, nagyüzemi állattartás) számára.

A magyarországi éghajlaton az év egy részében fűtenünk kell (nagyjából felében), természetesen  nem egyforma intenzitással. Elterjedése miatt elsősorban a központi fűtés az, amiről leggyakrabban beszélünk.
Központi fűtési rendszerek akkor elégítik ki maradéktalanul a felhasználó igényeit, ha energiatakarékosan, jól funkcionálnak és esztétikusak. Ezeket a követelményeket a rendszer elemek körültekintő kiválasztásával tudjuk biztosítani.

 

Fűtésszerelés Budapest vonzáskörzetében
+36 30 1400 222

 

A keletkezett  hőt, a hőhordozó közeg segítségével juttatjuk el a radiátorokhoz, padlófőtéshez, hőcserélőkhöz. A hőközlő folyadék a csővezeték hálózatban kering. A csővezetékeinket és a csőkötési technológiákat a szállított közeg jellemzői, az épület adottságai és a felhasználói igények figyelembevételével választjuk ki a fűtésszerelés során, elsősorban a fekete acélcső, vörösrézcső, rozsdamentes acélcső, polietilén cső illetve többrétegű cső közül.

 

Fekete acélcsövek:

A kilencvenes évekig a fűtésszerelők szinte kizárólag fekete acélcsővel dolgoztak. Napjainkban visszaszorult a felhasználása. Fűtésszereléskor elsősorban nagy átmérőben, fokozott igénybevételű helyeken kerül beépítésre.
A fűtésszerelők a fekete acélcsöveket és szerelvényeiket menetes kötéssel, valamint hegesztéssel szerelik.

 

Vörösrézcsövek:

A rézcsövet mér a múlt század elején alkalmazták a fűtésszerelő szakemberek, de a II. világháború után háttérbe került, az 1990-es évektől lett ismét széles körben elérhető, elterjedését előnyös tulajdonságai segítették. A kötési technológiái egyszerűek, megbízhatóak.

A fűtés szerelés munkaidőráfordítása ebben az esetben lényeges kisebb, mint az acélcsőé. A forrasztható idomok választéka bő, ára kedvező. Jól illeszthető az építési adottságokhoz és a meglévő rendszerekhez is csatlakoztatható. A várható élettartama azonos vagy hosszabb, mint az épület főbb szerkezeteinek élettartama. Oxigéndiffúzió mentes, ami a fűtéstechnikai alkalmazásnál fontos kiválasztási szempont.

A fűtésszerelők a részcsöves hálózatokat lágy-, ill. keményforrasztással szerelik.

 

Polietilén csövek:

A polietilénből készült épületgépészeti csővezetékeink, zömében térhálósítottak. A térhálósítás folyamán a különálló polietilén szén molekulaláncok molekulái között közvetlen kötést hoznak létre, ami megerősíti a polietilént. A térhálós többféle módon történhet.

Polifúziós hegesztéssel szerelik a fűtésszerelők a polietilén csőből készült hálózatokat a fűtésszerelés során.
Polietilén csőből készült fűtési csőhálózat esetén a fűtésszerelőnek figyelembe kell venni a hőtágulást, amit csúszó, lengő bilincsekkel lehet kompenzálni.

 

Ötrétegű csövek:

A többrétegű csövek általában öt rétegből készülnek. A külső és a belső réteg polietilén, a középső réteg alumínium, amit két réteg kötőanyag egyesít. Ez a csőfajta egyesíti a műanyag haszoncső és az alumíniumcső előnyös tulajdonságait. A várható élettartama meghaladja a rendszer és az épület fő elemeinek idő igényét. Napjainkban rendkívül elterjedt a fűtésszerelő szakemberek körében.

Kötéstechnológiája elsősorban préseléses, de lehet szorítógyűrűs, vágógyűrűs, gyorscsatlakozós is. A szakáruházakban nagyon sok gyártó rendszeréből válogathatunk, de egy fűtésszerelő mindig körültekintően kell tájékozódjon, hogy a feladatnak legmegfelelőbb, együtt tanúsított cső és idomrendszert válasszon fűtésszerelés kivitelezéséhez.

A fűtési közeg szállításában nem csak a csövek, szerelvények (szelepek, golyóscsapok, visszacsapó szelepek, stb.) vesznek részt, hanem  fűtésszereléskor szivattyúkat is beépítenek a fűtésszerelők a rendszerbe.
A szivattyú energiaátalakításra szolgáló munkagép, melynek alkalmazási célja az, hogy a fűtőközeget szállítsa, keringtesse. Így a fűtésszerelés során körültekintően kell kiválasztani a megfelelő teljesítményű berendezést, a hatékony működés érdekében.

 

Tapasztalt fűtésszerelő Budapesten
+36 30 1400 222

 

Fűtéskorszerűsítés:

Az energia árak az elmúlt évtizedekben folyamatosan növekedtek.
Az energia költség legnagyobb részét a fűtés teszi ki. A magas költségeket pedig mindenki igyekszik csökkenteni.

 

Az energia költség csökkentés egyik legjobb módszere a fűtéskorszerűsítés.

A legtöbben a fűtéskorszerűsítés kapcsán a fűtőberendezés cseréjére gondolnak. Pl. kondenzációs kazánok, pellet kazán, modern automatizált vegyestüzelésű kazán beszerzésén gondolkodnak, vagy családi házuk teljes fűtési rendszerének cseréjében.

 

A fűtéskorszerűsítés legfontosabb része az automatizálás

Minden fűtési rendszerben van valamilyen szintű vezérlés, automatizálás. Valójában ez az a tényező, amely a rendszer hatékonyságát a legnagyobb mértékben befolyásolja. Ezért a fűtéskorszerűsítés leglényegesebb része az automatizálás.

A fűtési rendszert egy miniatűr és könnyen kezelhető számítógéppel (központi vezérlő egység) kiegészítve még az is biztosítható, hogy a különböző helységekben különböző időpontokban eltérő hőmérsékletet lehessen biztosítani. Így elérhető, hogy minden helységben pont annyi legyen a hőmérséklet, és pont akkor, amikor arra szükség van.

Ehhez ma már arra sincs szükség, hogy a fűtés szerelés során a lakásban szétverjék a falakat, vagy műanyag tokokban kelljen vezetni a kábeleket. Léteznek olyan rendszerek, amelyben a hőmérsékleti és vezérlési adatokat vezeték nélkül továbbítja a rendszer. Így egy hozzáértő fűtésszerelő könnyen alakíthatja ki otthonában a hatékony fűtési rendszert.

Ez az automatizálás a fűtéskorszerűsítés során lényegesen kisebb költséget, sokkal kisebb befektetést jelent, mint egy drága és bonyolult kazán beszerzése, vagy a teljes fűtési rendszer cseréje. Tehát a fűtésszerelés és az automatizálás sokkal hamarabb megtérül, mint a kazán vagy a teljes rendszer komplett cseréje.

 

Fűtéskorszerűsítés Budapest
+36 30 1400 222

 

Kérjen ajánlatot

Hívja kollégánkat 0-24