Hívja kollégánkat 0-24:
+36 30 424 4866

Szolgáltatások

Vízszerelő gyorsszolgálat

 

Az emberiség hajnalán és az ókorban az emberek a folyók vagy egyéb vizek mellett alakítottak ki településeket, mert a víz nélkülözhetetlen volt már akkor is. Az ókorban már voltak kezdetleges eszközök  (csatornák, egyszerű gépek, átemelők) a víz szállítására, de akkortájt a víz eljuttatását egyik helyről a másikra leginkább  a gravitációra bízták.

Ma teljesen más a helyzet.  Sokféle szivattyúval, bonyolult vízvezeték rendszerek, műtárgyak  segítségével szinte bárhonnan bárhová el  lehet juttatni a vizet. Sőt, nyomásfokozók alkalmazásával akár a nagy magasságok is elérhetőek. Ez adott ország vízellátását, vízvezeték rendszerének kiépítését  akár nemzetközi összehangolás segítségével az állam végzi  állami cégek, alvállalkozók közreműködésével. A bonyolult mérnöki munka, tervezési folyamat végén a vízvezeték szerelők végzik el a tényleges munkát. A lakossági vízszerelést is a vízszerelő vállalkozók, szakmunkások végzik. Itt  az állam szerepe csak néhány szabályozásig terjed.

Mint minden feladatot, a vízvezeték szerelést is érdemes szakképzett, gyakorlattal rendelkező vízvezeték szerelővel megcsináltatni.

Bár ezen szakmának is megvannak az egyszerűen elvégezhető részei, mégis előnyös olyan vízszerelő szakemberrel elvégeztetni a  feladatokat, aki  komplett rendszereket lát át, és ki tudja választani a leginkább megfelelő anyagú vízvezeték fajtát. Nem árt esetleg referenciákat kérni korábbi vízszerelési munkákról.

 

Szakszerű vízvezeték szerelés Budapest
+36 30 1400 222

 

A vízszerelés főbb fázisai:

  1. a munka felmérése, árajánlat készítés
  2. anyagbeszerzés
  3. alapvezeték szerelés (nyomáspróbával)
  4. szerelvényezés (festés, burkolás után)

A vízszerelési munka felmérése, árajánlat készítés

Előzetes egyeztetés után a vízszerelő vállalkozó elmegy a vízvezeték szerelést megrendelővel a leendő munka helyszínére.  A szakember műszaki rajzok alapján felméri mennyi és milyen átmérőjű cső, csőszerelvény, tartóelem  szükséges a vízszerelés elvégzéséhez. Az építőipari normakönyv alapján kiszámolja a munkadíjat. Készít egy vízvezeték szerelés költségkeretet, és ezt közli a megrendelővel. 

Amennyiben utóbbi elfogadja az árajánlatot a vízvezeték szerelésre, megbeszélt időpontban kezdődhet a munka.

 

Anyagbeszerzés

A műszaki tervek alapján a vízvezeték szerelő beszerzi az anyagokat, melyekről érdemes pár szót ejteni.

 

Leggyakoribb csőfajták:

Korábban a vízvezeték  nyomócsöveinek szereléséhez ólomcsövet, majd horganyzott csövet használtak. Az ólomcső teljesen kiszorult, a horganyzott csövet is ritkán használják már pl. ivóvíz vízvezetékének szereléshez. (A horganyzott cső leggyakoribb felhasználási területe a tűzívíz-szerelés.)

A profi vízvezeték szerelők ma már rézcsövet,  műanyag csövet, saválló acélcsövet, ötrétegű csövet használnak vízvezeték nyomórendszereinek kiépítéséhez.
A lefolyó (szennyvíz) vezeték anyaga régen az eternit valamit ólom volt. Ma már a vízszerelők PVC-KG, PVC-KA, PVC, Geberit csöveket használnak  a lefolyó vízvezetékének szereléséhez.

A csőszerelvények anyaga nem sokat változott az évek során, továbbra is sárgaréz szelepek, golyós csapok vannak forgalomban. Nagyobb átmérőknél (általában 2 coll vagy annál nagyobb dimenzió esetén)  öntöttvas házzal rendelkező „ipari” szerelvényeket használnak.

 

Csőfajták alkalmazási területei:

Nagyobb épületek (irodaházak, társasházak ) gerincvezetékének, felszálló vezetékeinek anyaga inkább a hegesztett műanyagcső, saválló acélcső. A lakásokat, kisebb egységeket pedig főképpen ötrétegű csővel szerelik a vízszerelők.
A lefolyó vezeték lehet egy épületben kompletten tompahegesztéssel előállított Geberit szennyvízvezeték, vagy  PVC-KG kombinálva PVC-vel.

A vízvezeték szerelési anyagok kiválasztásánál  fontos kiemelni, hogy kizárólag jó minőségű csöveket, szerelvényeket vásároljunk!

 

Megbízható vízvezeték szerelő Budapest, akár azonnali kiszállással!
+36 30 1400 222

 

Alapszerelés

A vízszerelés legnehezebb, legnagyobb figyelmet kívánó része a nyomó, lefolyó vízvezeték kiépítése.

 

A sikeres munkavégzésnek 4 fő eleme van:

  1. Minőségi anyagok
  2. Jó minőségű gépek, szerszámok
  3. Szakképzett vízvezeték szerelő
  4. Balesetvédelem

Fontos még a vízszerelési hulladék anyagok szelektív gyűjtése, tárolása. Egy vízvezeték szerelésénél a technológiai utasításokat sem szabad figyelmen kívül hagyni. (Egyes anyagoknál pl. számít, hogy milyen hőmérséklet alatt nem szabad szerelni.)

Egy vízvezeték kiépítésnél lényeges kiemelni, hogy a vízvezeték szerelő folyamatosan egyeztet az épületen dolgozó többi szakmával, ezzel elősegítve a minél  jobb eredményt. A kész vízvezetéket a sikeres nyomáspróba után lehet átadni a megrendelőnek. Természetesen a vízvezeték nyomáspróbája jegyzőkönyvvel van igazolva  a megbízónak.

Vízszerelő gyorsszolgálat Budapesten, hatékony hibaelhárítás!

 

Szerelvényezés

A munka befejező része. Ez az, ami látszik az egész tevékenységből, tehát kellő gondossággal, esztétikai érzékkel kell eljárni a vízszerelőnek.
Ha az alapszerelés jó, tehát a kiállások a megfelelő helyeken vannak, a szerelvényezés könnyen megy.

A kádat, zuhanyfülkét, csaptelepeket, stb általában a megbízó vásárolja meg, de érdemes tanácsokkal ellátni, milyen márkákat érdemes preferálni.

 

Telefonhívástól számítva akár egy órán belül a helyszínen van vízszerelő kollégánk, és profi anyagokkal elhárítja a meghibásodást.

Felsőfokú végzettséggel, szakvizsgákkal rendelkező szakembereink KIZÁRÓLAG a megfizethető anyagok közül a legjobb minőségűekkel dolgoznak!

 

Vízvezeték szerelés Budapest. Hívjon minket bizalommal!
+36 30 1400 222

 

Kérjen ajánlatot

Hívja kollégánkat 0-24